REKLAMA

Tři muži s vývarem na tahu



Co spojuje firemního konzultanta Jaroslava Váchu, jeho bratra Jana, softwarového specialistu, a grafického designéra Jakuba Grubera? Jsou nepřáteli polévkových kostek – a proto rozjeli projekt Konečně vývar.


Už za našich babiček se říkávalo, že polévka je grunt, zvláště vývar, který prý postaví na nohy i mrtvého. Proč jste se do vaření vývarů pustili vy?

Jaroslav Vácha: Spolupracujeme na různých projektech a rádi vaříme; z čerstvých surovin, žádné polotovary. Je to ventil, jak si odpočinout od počítačů. Tak vznikl i nápad s vývary, před rokem jsme se bavili o tom, že slušný vývar u nás neseženete, musíte si ho vyrobit sami. Což je časově náročné – příprava trvá i několik hodin.


Co máte proti bujonovým kostkám?

Jakub Gruber: Je to zkrátka o chuti. Kostka je polotovar, i ta s nálepkou bio je plná soli, až z 20 procent, kukuřičného nebo bramborového škrobu, zvýrazňovačů chuti v podobě glutamátů, kvasničného extraktu atd. Kdežto poctivý vývar, ať už zeleninový či masový, voní a funguje jinak, je plný vlákniny, vitaminů a především minerálů a v masovém také bílkovin. A to je právě to, co člověka postaví na nohy třeba po prohýřené noci – doplní si tekutiny a dostane do sebe koktejl živin.


...
Pokračování článku naleznete ZDE.



Kateřina Mázdrová


Převzato z www.respekt.cz
(Publikováno se svolením vydavatele 30. října 2015)

>>zpět
Omlouváme se, ale registrace v tuto chvíli není možná, z důvodu řešení Souhlasu o poskytování osobních údajů – registrace bude opět možná od září 2018. Děkujeme za pochopení!
Předpověď počasí
Čtvrtek Pátek Sobota
Občasné bouřky
29°C /16°C
Dešťové přeháňky
17°C /10°C
Dešťové přeháňky
17°C /9°C

REKLAMA
Portál - kniha Hry a trénink Paměti

Logo Ministerstvo práce a sociálních věci Logo Život90
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace